Uppteckning nummer NM-HEU40662_2

Upptecknare: Johan Johansson

Socken/stad: Timrå  By/kvarter: Östrand

Uttrycket "Hurra" känns icke till. Intill den ovannämnda planen? Fanns en bergknalle åren omkring sekelskiftet byggdes å denna större majeldar de voro i tvenne våningar för var våning en tom tjärtunna i vart hörn, altså åtta st. Bränslet var s.k. ångbåtsved som ditkördes med häst av bolaget. Å planen spelade nu platsens hornmusikkår under musikens toner tog man sig en sväng om, Kaffe fanns att köpa, salut gavs, och raketer avbrändes. Brasan brann ännu när vi barn vid åtta tiden följande morgon gingo till skolan.

Nordiska museet. Frågelista. NM 31. Leksaker och spel.